Bilder från träningen


5 Snabba med Ansgar Sellgren



5 snabba frågor till anfallaren Ansgar Sellgren

Vad har du för förväntningar av denna säsong?
-
Jag tycker att det viktigaste är inte resultatet, utan att laget spelar bra och att alla gör sitt bästa. Sedan vore det ju roligt om vi kan blanda in oss i toppstriden och kanske till och med vinna serien. Vilket jag absolut tror vi har potential för.

Hur har försäsongen känts?
- Försäsongen har känts riktigt bra. jag tycker jag och grabbarna har kommit igång snabbt, vi har fått en bra lagsammanhållning och jag känner att vi är redo för vad som komma skall

Vinst i premiärmatchen, hur känns det?
- Det var verkligen toppen av lycka, något som jag tror kan jämföras med lyckan att vara hög. Sen var det självklart en viktig vinst för det behövdes för att verkligen peppa igång laget

Vad ser du för styrkor i laget?
- Jag tycker att vi har en riktigt hård backlinje kombinerat med en riktigt vass målvakt. Anfallet och mittfältet är riktigt vassa. I nuläget skulle jag ha svårt att hitta svagheter i laget plus att vi vill inte ge tips till de andra lagen om våra svagheter.

Vad tycker du om din egen insats i första matchen?
- Jag kände mig lite ringrostig, hade tränat ganska hårt under sista tiden vilket medförde en förkylning så man kände sig utmattad så sjävklart var jag lite besviken på min egen insats. Nu vill jag bara bli frisk så jag kan prestera mitt yttersta på nästa match.



/ Lagledningen för MILF


Skadedrabbad trupp!

Skador:

Namn:
Ansgar Sellgren
Position: Anfallare
Skada: Infekterat sår på högerbenet
Tillfrisknad: Bör vara tillbaka till matchen på Torsdag

Namn: David Kärki
Position: Anfallare
Skada: Problem med både smalben och hälsena.
Tillfrisknad: Oklart, siktar med spel på Torsdag

Krya på er pojkar från lagledningen i MILF!


Skytteliga

Spelare                Mål

Jesper Wahlgren:     3
Robin Frisell:            2
Henrik Gustavsson:  1
David Kärki             1
Joakim Sjöndin        1

(detta inlägg kommer att uppdateras)

Vinst i premiärmatchen

Snön föll när MILF klev in på planen för premiärmatchen i korpen. Spelarna hade rullat boll och värmt upp ordentligt inför matchen och en härlig stämning låg över laget.
Domaren blåste igång och OMG som hade avsparken började rulla bollen. Första minutrarna i matchen var stabila då båda lagen kände lite på varann, men så kom MILF med anfall och Joakim Sjöndin-Holm som var fri framför mål fick inte riktigt träff på bollen och den rullade utanför målet. Samma situation inträffade kort därefter där Henrik Gustavsson inte heller fick träff på bollen och bollen studsade utanför.
OMG hade några chanser som MILF försvararna rensade bort tills en OMG-spelare fick chans på skott men Christoffer Szegner fångade bollen stabilt.
MILF rullade boll bra och under ett anfall blev Henrik Gustavsson serverad bollen och hade riktigt bra skottläge men missade bollen totalt.  Dock fick han göra upp för det när Jesper Wahlgren drog på ett ordentligt skott på mål mot slutet i första halvlek som målvakten släppte retur på och Henrik Gustavsson kunde med säkerhet placera in bollen i mål. 1-0 till MILF.
OMG hade några bra chanser där det var mycket trångt spel inom straffområdet och efter ett antal räddningar från Christoffer Szegner lyckades de passa ut bollen till en spelare som drog på ett lågt skott som gick precis utanför bortre stolpen.
Det hände inte så mycket i andra halvlek tills OMG kom till anfall och slog ett inlägg mot straffområdet som Jesper Wahlgren menade att nicka bort, men bollen fick en dålig touch mot huvudet och den seglade in i eget mål. Men MILF bet ihop och körde vidare. Jesper Wahlgren fick chans att gottgöra sitt självmål när en OMG-spelare fick bollen på handen precis utanför straffområdet. Muren ställde sig i en konstig position och Jesper Wahlgren såg en lucka och daskade in bollen rätt i mål. 2-1 till MILF.
OMG satsade mycket på fasta situationer och inlägg med bollarna stöttes hela tiden bort av MILF's försvarare.
Mot slutet i matchen kom Robin Frisell på högerkanten och drog iväg ett skott mot bortre stolpen. OMG's målvakt vart tagen med byxorna nere och bollen gick rätt in i mål. 3-1 till MILF med enbart ett par minuter kvar. MILF spelade stabilt de sista minutrarna tills domaren blåste av matchen. MILF tackade för matchen och gick nöjda hem med 3 viktiga poäng i bagaget.

På bilden: Ansgars högra ben efter en ordentlig insats i premiärmatchen

NYTT SPELSCHEMA

Oki. Eftersom Solgårdsgärde IF inte fick ihop ett lag så har vi fått ett nytt och uppdaterat schema utan dem.

Torsdag 22/4  20.00   MILF - OMG
Torsdag 29/4  19.00   MILF - Team Granby
Tisdag 4/5      20.00   MILF - The Gallopinos
Tisdag 18/5    20.00   MILF - Kragsta Kickers
Tisdag 20/5    19.00   MILF - FC Elite

Alla lag skall medtaga minst en spelduglig boll. Domararvodet kr 100:- per lag och match betalas till domaren före matchstart.  Samtliga matcher spelas på Vallentuna IP:s nya grusplan.

// DAZ GERMAN : >

Det blev ingen träning

Några pojkar från Manliga Idrotts Lags Föreningen tänkte spela boll under lördagen. Men träningen dom gick till blev inställd. Från vänster sitter David Kärki, Henrik Gustavsson, Jesper Wahlgren, Albin Hjertström och Ansgar Sellgren
Text: Ahj the baller
Foto: Emil Tölli

Bollkickning igen!

Goddag alla glada bloggläsare!

Vi hade tänkt att köra en sista samling/träning nu på tisdag den 20/4 på Lovisedal klockan 18.30! Eftersom vi har vår första match på Torsdag så tycker vi att det vore bra om alla kunde medverka på denna bollsparkarsamling. Ni får gärna höra av er så vi vet hur många som kommer! Och om ni har plugg eller annat att fixa så får ni fixa det någon annan gång, vi kommer max lira i 1 ½ timme så det finns massa tid över till matteböckerna.

Hejhopp!

Träning Lördag

Vi hade tänkt att köra en träning nu på grus eftersom alla våra matcher kommer att spelas på det, hör av er om ni ej kan medverka!

När: Lördag 17/4
Tid: 13.00
Vart: Lovisedalsbollplan

Länge leve Schwartz!

Spelschemat!

Torsd 22/4   19.00   Solgårdsgärde IF           - MILF

Torsd 29/4   20.00   MILF                             - Kragsta Kickers

Sönd    2/5   20.00   Arbetarbröder FF           - MILF

Torsd  6/5    20.00   MILF                             - Team Granby

Torsd 20/5   19.00   OMG                             - MILF

 

Det här är våra 5 första matcher i serien. Till premiären vill ve se många i publiken!!!!!!


Brutal första vinst för MILF!

Efter den lyckade träningen så var de flesta taggade att sparka mera boll, så på söndagen den 11 April samlades några av MILFs grabbar för att latja lite boll på kyrkbyns plan. Solen stod lågt och stämningen var på topp. Fotbollsskorna snördes på, benen stretchades och vips var spelet igång. Efter en stunds spelande så blev vi utmanade av några Kyrkby locals som ansåg att de hade tillräckligt med skillz för att slå MILF. Vi antog utmaningen och såg detta som vår första seriösa träningsmatch, spelad på en plan mindre än 5-manna storlek. Alla intog position och matchen drog igång. Motståndarna var starka och hade en kines som gärna löpte på djupet, inget problem för MILFs backar dock. 
  MILF gick ut hårt och spottade in mål efter mål, dock slog den välkända dåliga konditionen in efter ca 30 min och vi tappade ett antal mål. Efter det så tappade alla antagligen känseln i lungorna för alla köttade som aldrig förr. MILF höll ledningen trots ett antal reduceringar från motståndarna och efter 1 och en halvtimme var det mörkt, svettigt och smärtsamt. Det bestämdes att "sista målet vinner", men p.g.a. det dåliga ljuset var det svårt att hålla kontroll på bollen och få passningarna att gå fram. Då bestämde sig 92an som för tillfället var målvakt att slå ett långskott tvärs över planen, då han såg att motståndarnas målvakt inte skötte sitt jobb utan stod o snackade med polarna. Med innerskruv seglade bollen över planen och in i mål till deras målvakts skräck. MILF tog hem vinsten, och åkte hem med självförtroendet att vara obesegrade innan säsongsstarten.

Träningens resultat:

Alla gick upp 1+ i kondition.
Minus i form dagen efter

Auf Wiedersehen / Daz German (Wiktor)


Summering från den första träningen!

Idag hände ngt spektakulärt och otroligt, något som troligtsvis kommer gå till historieböckerna. Manliga Idrotts Lags Föreningen a.k.a MILF hade sin första träning. Något som är värt att noteras tycker av av grundarna till laget, Vår allas 92 Jesper Wahlgren. Vi hade sen innan bestämt att vi skulle åka till Täby Centrum för att köpa lagtröjorna och strumporna, för vissa spelare var det även nödvändigt att köpa nya fotbollsskor. Efter att ha shoppat upp alla våra besparningar för denna månad så var det sedan dags att packa ihop sig i bilarna för att åka till Täby Kyrkbys streetfotbollsplan där den första träningen skulle äga rum

Väll framme så började ju självklart fotbollsandan visa sig bland det adrenalinpumpade pojkarna. Skit snacket drog igång och man började byta om till fotbollskläderna. Träningen började med gemensam stretching för att undvika skador så här tidigt på försäsongen. Vi övergick sedan till en passningsövning som var så pass avancerad att vi stog i en runt ring och passade bollen mellan varandra. Sen drog allvaret igång. Benskydden tejpades fast på benen och shortsen knöts åt lite extra. Det var dags för match, 5 mot 5. Spelet började riktigt bra, bollen rullade mellan varandras fötter som vi har lirat tillsammans hela livet, alla orkar springa. Sen har det gått 30 sekunder och alla börja sakta men säkert märka att det är jobbigt att spela fotboll. Någon måste ha stulit min kondition tänker säkert det flesta. Vi fortsätter iallafall trilla lite boll och alla gör så gott de kan Vilket faktiskt var väldigt bra må jag säga för att vara första gången man rörde läderkulan på ett halvår.



För att inte alla spelare ska falla ihop i en stor hög så tar vi en välbehövlig paus som vi samtidigt passade på att ta ett lagfoto under pausen. Vi forsätter sen med smålagsspel som verkligen satte tekniken på prov. Våra pojkar visade bådew upp goda kunskaper i teknik men även ett flertal brister i kommunikationen och bollmottagningen. Men det kommer under säsongen. Träningen avslutades med att litet form av taktiksnack där spelsystemet gick igenom och alla fick framföra vilken position de helst ville lira på. sen var träningen över och alla spelare måste ändå ha känts sig riktigt nöjd efter första träningen, det kan ju bara bli bättre som man säger.

Fred från er 92 och Länge leve Hans Jürgen Stefan Schwartz

Inspiration!


Truppen 2010

Målvakt:
Christoffer "målis" Szegner

Backar:
Jesper "92an" Wahlgren
Anthon "Karlfors" Persson
Niklas "Dansken" Hellblom
Wiktor "Daz German" Isaksson
Alfred "Alfie" Samuelson

Mittfältare:

Henrik "Henguzzen" Gustavsson
Albin "Ahj the baller" Hjertström
Robin "Bobby" Frisell

Anfallare:
Ansgar "THE DOOM" Sellgren
Marcus "Kuken" Kock
David "Fimpen" Kärki
Joakim "MysarN" Sjöndin-Holm


Övre raden fr. vänster: Niklas Hellblom, Marcus Kock, Joakim Sjöndin-Holm, Anthon Persson
Henrik Gustavsson
Undre raden fr. vänster: Albin Hjertström, Wiktor Isaksson, Ansgar Sellgren, Jesper Wahlgren
David Kärki

RSS 2.0